poem
-
Rufous Hornero

The Rufous Hornero is a medium-sized ovenbird in the family Furnariidae. It occurs in eastern South America, and is the national bird of Argentina and Uruguay. Predators of adult and young rufous horneros include birds of prey such as the black-chested buzzard-eagle Buteo melanoleucus, small mammals, domestic cats, and a number of species of snakes and possibly lizards. However, its covered nest probably reduces predation risk.
-
Cassin’s Hawk-Eagle

-
Woolly Necked Stork

The woolly-necked stork or white-necked stork is a large wading bird from the stork family Ciconiidae. It is a widespread tropical species which breeds in Asia, from India to Indonesia, and across much of Western, Eastern and South-central Africa. The woolly-necked stork walks slowly and steadily on the ground seeking its prey, which like that of most of its relatives, consists of amphibians, reptiles and insects.
-
Tawny Fish Owl

The tawny fish owl is a fish owl species in the family known as Strigidae. It is native from southern Nepal to Bangladesh, Vietnam and China. The tawny fish owl’s territorial call is a deep whoo-hoo. It also makes a cat-like meow. Their prey includes brown tree frog, Asiatic toad, freshwater crabs, shrimps and fish. They are also known to take down water birds. These birds are highly territorial.
-
Satin Bowerbird

The satin bowerbird is a bowerbird endemic to eastern Australia. They predominantly frugivorous as adults, though they also eat leaves and a small amount of seeds and insects. Males build specialised stick structures, called bowers, which they decorate with blue, yellow, and shiny objects, including berries, flowers, snail shells, and plastic items such as ballpoint pens, drinking straws and clothes pegs. Male…
-
Great Grey Owl

The great grey owl is a very large owl, documented as the world’s largest species of owl by length. These birds wait, listen, and watch for prey, then swoop down; they also may fly low through open areas in search of prey. They have excellent hearing, and may locate and capture prey moving beneath 2.0 ft of snow in…
-
Cooper’s Hawk

Cooper’s hawk is a medium-sized hawk native to the North American continent and found from southern Canada to Mexico. Cooper’s hawks are known as bold and aggressive predators. This predator is known to consume vertebrate prey almost exclusively. Birds are by far the leading prey for Cooper’s hawks in most areas.
-
African Sea Eagle

The African sea eagle, is a large species of eagle found throughout sub-Saharan Africa wherever large bodies of open water with an abundant food supply occur. It had a wingspan of about 7′. The African fish eagle feeds mainly on fish, which it swoops down upon from a perch in a tree, snatching the prey from the water with its…
-
Cape Vulture

The Cape vulture or Cape griffon, also known as “Kolbe’s vulture”, is an Old World vulture in the family Accipitridae. It is endemic to southern Africa, and lives mainly in South Africa. Mainly a carrion feeder. The Cape vulture has been declining steadily since at least the 1980s, now vulnerable. It has a wingspan of 7 ft 5 in – 8 ft 6 in.